içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkanlığı Bırak Esnafa Bak

Esnaf kriz yüzünden kepenk kapatırken siyaset başkanlık tartışmaları yapıyor

Başkanlığı Bırak Esnafa Bak

 

 

İstanbul’un en önemli caddelerindeki işletmeler, turizmdeki düşüş ve ekonomik krizle birlikte birbiri ardına kapanıyor. İstanbul’un en işlek yerlerinden olan İstiklal ve Bağdat Caddesi’nin ardından son olarak da dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı’da esnaflar kapılarına kilit vurdu.

 

Maltepe’de sahil kesiminde dükkânların yüzde yetmişi kapanırken aynı durum İstanbul’un bir çok semtinde daha gözleniyor.

 

Esnafların dükkân kapatmasından dükkânlara mal veren toptancıların da etkilendiği ve bankalara yaptıkları ödemelerde zorlandıkları gözleniyor. Bu durumun yakın zamanda mali piyasalarda bir krizle kendini göstereceği konuşuluyor.

 

Mağaza ve dükkânlar kapanırken buralarda çalışan yüzlerce çalışan işsiz kalıyor. Dükkân sahipleri gelirleri düştüğünden çocuklarının okul taksitleri dâhil bir çok ödemelerini yapamıyorlar. Bu durumun piyasalarda başka krizlere yol açabileceği değerlendiriliyor.

 

Esnafın durumu bu kadar kötü iken AKP, MHP ve Cumhurbaşkanlığının sadece başkanlığa odaklanması toplumda gerilim yaratmaya devam ederken ve bunun siyasete etkisinin nasıl olacağı merak ediliyor.

 

Tarih: 09-12-2016

FACEBOOK YORUM
Yorum