içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu Dalga Geçiyor

Çalışma Bakanı SGK’nın 2017’deki 21 milyar TL açığından Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tuttu

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu Dalga Geçiyor

İşçilerin ve İşverenlerin Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Arttırılması Teknik Destek Projesi'nin kapanış toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu burada yaptığı konuşmada SGK’nın 2017’nin iilk 9 ayında 21 milyar TL açık verdiğini kabul ederek, bu açıktan Kılıçdaroğlu sorumlu dedi.

 

Salondakileri gülümseten konuşmasında Bakan Sarıeroğlu şöyle devam etti;

 

“Şu anda SGK'nın battığını iddia ediyor. SGK, eğer Kemal Kılıçdaroğlu döneminde batmadıysa bir daha hiç batmaz. Nasıl bu kadar rahat ifadelerde bulunduğunu şaşkınlıkla izledim. 1990 yılında yüzde 15 fazla veren bir SSK mali yapısı vardı. Kılıçdaroğlu 1992 yılında göreve geldi ve 1999 yılına kadar görevde kaldı. Bu süreden sonra SSK yüzde 31 bütçe açığı olan bir kurum haline geldi. Arkadaşlarımız hesapları şuanda evet SGK'nın 21 milyara yakın bir açığı söz konusu. Bu açığın da sebebi Kılıçdaroğlu döneminden geliyor. Kılıçdaroğlu döneminde 42 milyar olan SGK açığı bu kadar hizmet kapsamını genişletmesine rağmen şuanda 21 milyar TL. 90'lı yılların Türkiye'si nerede, bugünkü Türkiye nerede. SGK'nın yapısıyla ilgili değerlendirme yapmak isterse, gerçekten doğru bilgilerle değerlendirmelerini yapabilir ama spekülasyona sebep olacak yönlendirmelere izin vermeyeceğimi şahsım adıma ifade etmek istiyorum. Batan değil mali açıdan yükselen bir SGK oluşturmuş durumdayız" diye konuştu.

 

Oysaki Kılıçdaroğlu’nun görev yaptığı 1992-1999 döneminde SGK 2 milyar TL zarar etmişti. AKP döneminde ise, 15 yılda bu zarar 272 milyar TL yi buldu.

Tarih: 16-11-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum