içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çavuşoğlu Koalisyon var Sanıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD, Koalisyon adına açıklama yapamaz” dedi

Çavuşoğlu Koalisyon var Sanıyor

ABD'nin sınırda 30 bin kişilik YPG ordusu kurma kararı Türkiye'nin büyük tepkisini çekti. ABD'nin YPG kararı üzerine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD, Koalisyon adına açıklama yapamaz. Böyle bir adım atılamaz. Bölgede kaos olur. ABD'nin artık net bir karar verip, tavır koyması lazım. Yarın bu konuyu Tillerson ile görüşeceğiz." dedi.

 

ABD'nin YPG öncülüğündeki SDG'nin komutasında 30 bin kişilik sınır gücü oluşturma kararına Türkiye'den bir tepki de Cumhurbaşkanından gelmişti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye sınırı boyunca kurulacak terör yapılanmasının Türkiye’den başka bir hedefi olabilir mi? Amerika’nın artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Çünkü bizim için ağızdan çıkan söz önemlidir. Eğer bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları, bize terör örgütleriyle birlikte mücadele edeceğimizi söylüyorsa hassasiyetlerimizin gözetileceğini ifade ediyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze değer verir bağlı kalırız. Şimdi artık Amerika ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş, onlara şu an itibariyle 4 bin 800 tır dolusu silah göndermiş. Ne gönderirsen gönder o 30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında rezil rüsva olacaksın" demişti.

 

Tarih: 15-01-2018

FACEBOOK YORUM
Yorum