içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Demirtaş Örgüt Kurmaktan Yargılanıyor

Selahattin Demirtaş 398 gün sonra başlayan davasına getirilmiyor

Demirtaş Örgüt Kurmaktan Yargılanıyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşması yarın Sincan’da görülecek. Mahkeme, Demirtaş’ın duruşmaya getirilmeyeceğine hükmetti.   4 Kasım 2016’da gözaltına alınan ve tutuklanan  Demirtaş’ın duruşması ancak 398 gün sonra 7 Aralık günü görülecek.

 

 

Demirtaş Örgüt Kurmaktan Yargılanıyor

 

Davada fezlekelerin tamamı Demirtaş’ın yaptığı konuşmalarla ilgiliyken, hazırlanan iddianame, Demirtaş’ın “örgüt kurmak ve yönetmek” suçlaması üzerinden düzenlendi.

 

Yarın görülecek duruşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş’ın avukatlarından Aydın Erdoğan, davayı “siyasi kin ve husumet davası” olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Demirtaş’ın bir örgüt yöneticisi olduğu doğrudur. Ancak bu örgüt HDP’dir. Demirtaş HDP’nin tüm kurul ve meclis grubunun eş başkanıdır” şeklinde konuştu.

 

 

Demirtaş’ı 1500 avukat savunacak. Ancak Salon 20 kişilik

 

Mahkemenin 2 gün önce Demirtaş’ın avukatlarına yaptığı tebligatta Demirtaş’ın duruşmaya “güvenlik” gerekçesiyle getirilmeyeceği, SEGBİS yoluyla duruşmaya katılması istendi. Buna karşın Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla SEGBİS yoluyla duruşmaya katılmayacağı, yüz yüze yargılanmak istediği belirtti. Öte yandan Demirtaş’ın davası Ankara Adliyesi’nden Sincan Cezaevi Kampüsü içerisinde bulunan bir duruşma salonuna alındığı belirtildi.

Tarih: 06-12-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum