içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Egemenlik Gitti Bayramı Kaldı

Yetkilerini Başkana devreden TBMM Milli Egemenlik Bayramını buruk kutladı

Egemenlik Gitti Bayramı Kaldı

Meclisin yetkilerinin Cumhurbaşkanına devredilmesinden bir hafta sonra TBMM de Egemenlik ve Çocuk Bayramı buruk kutlamalara sahne oldu.

 

TBMM de kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Milli iradeyi sattınız. Sayın Başkan, siz yeni rejimde sayın cumhurbaşkanın vekalet edemeyeceksiniz yeni sistemde sayın cumhurbaşkanına seçilen değil atanan biri vekalet edecektir. Bugün TBMM büyük bir itibar kaybına uğramıştır" dedi.

 

Kılıçdaroğlu daha sonra şöyle devam etti:

 

“Mustafa Kemal Atatürk için 23 Nisan Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve dönüm noktasıdır. Hepimizi çatısı altında toplayan bu meclis Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve Türkiye halkının vücuda getirdiği bir harikadır. Dünyada Gazi Meclis olma unvanına sahip tek meclis olan TBMM kurulduğundan bu yana hükümeti denetleme yetkisini kullandı. Milletvekillerinin denetim yetkilerini kullanmaları bazı küçük tartışmalar dışında sorun edilmemiş asla ayak bağı olarak görülmemiş.

 

Mühürsüz seçim ile bizler yani biz milletvekilleri bu kürsüye çıkıp bir bakan bir sözlü soru dahi soramayacağız. Soruyu sorsak dahi Sayın Bakan bu kürsüye çıkıp cevap verme tenezzülünde bulunmayacaktır. Yaratılan bu tabloyu vicdanı olan herkesin iyi duymasını temenni ederim. Söylediklerimin sizi rahatsız ettiğini biliyorum. Vicdan azabı çektiğinizi de biliyorum.”

 

Tarih: 23-04-2017

FACEBOOK YORUM
Yorum