içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kayıp Kaçağı Barzani Ödesin

Kayıp kaçağın yüksek olduğu illerin elektrik dağıtım ihalelerinin Barzani şirketlerine verilmesiyle kayıp kaçak bedellerinin batı şehirlerinden tahsil edilmesi önlenebilir

Kayıp Kaçağı Barzani Ödesin

Uzmanlar kayıp kaçağın yüksek olduğu doğu ve güneydoğu illerinde elektrik dağıtım ihalelerinin Barzaniye bağlı şirketlere verilmesinin kayıp kaçağı önlemede bir yöntem olarak kullanılabileceğini belirtiyorlar.

 

Kaçağın yüksek olduğu illerin elektrik dağıtım terminalleri girişine takılacak sayaçlarla bu bedellerin dağıtım şirketlerinden tahsil edilebileceği bunun için de burada oluşacak rantın da bu şirketlere verilmesi gerektiğini belirten uzmanlar bu şekilde batı şehirlerinde oturan vatandaşların da iki kat ücret ödemekten kurtulabileceğini belirtiyorlar.

 

Devletin alamadığı kayıp kaçağın batı şehirlerinde borcunu düzenli ödeyen vatandaşların üzerine yüklemesinin haksızlık olduğunu belirten uzmanlar, Barzaniye bağlı şirketlerin bu tahsilatı yapabileceğine hatta elde ettiği karlar ile kuzey ırakta kendi santrallerini kurabileceklerini belirtiyorlar.

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde haksız kayıp kaçak bedelleri için vatandaşların mahkemeye başvurmaları da kanunen yasaklanmıştı.

 

Tarih: 11-06-2016

FACEBOOK YORUM
Yorum