içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tasarım Öğrencileri Köln’de Zanaatı Deşifre Ediyorlar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarımları Köln’de sergilenecek

Tasarım Öğrencileri Köln’de Zanaatı Deşifre Ediyorlar

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarımları, dünyanın en prestijli tasarım etkinliklerinden biri olan PASSAGEN Köln’de sergilenecek. 15 Ocak tarihinde ziyarete açılacak fuarda, öğrencilerin Kapalıçarşı zanaatkarlarıyla birlikte çalışarak ürettikleri “Zanaatı Deşifre Etmek: Takı ve Vücut” ve “Zanaate Eşlik Etmek: Sofra Topoğrafyaları” projelerinden seçkiler yer alacak.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencileri, Kapalıçarşı’daki zanaat atölyelerinde ürettikleri tasarımlarını, PASSAGEN Köln Fuarı’na taşıyor. Fuarda, Kapalıçarşı Stüdyosu dersi kapsamında, tasarım öğrencilerinin zanaatkarlarla birlikte çalışarak ortaya koyduğu, “Zanaatı Deşifre Etmek: Takı ve Vücut” ve “Zanaate Eşlik Etmek: Sofra Topoğrafyaları” projelerinden seçkiler sergilenecek. BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü, fuarda Türkiye’yi temsil ediyor.

 

Tasarım eğitiminde çoğulculuğun önemine vurgu yapan BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Can Altay, “Zanaat ve küçük ölçekli üretim geleceğin tasarımcıları için de önemli bilgi ve gelenekler barındırıyor. Tasarım eğitiminde doğrudan bir deneyim aktarımının yanı sıra tasarım ile üretim arasında daha kuvvetli ve derinlikli bağlar kurarak yeni olasılıklar doğurmayı hedefliyoruz” Dedi.

 

Ürün Tasarımında Çıraklık

 

Kapalıçarşı Stüdyosu dersi, BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü tarafından 2013 yılında hayata geçirilen “Ürün Tasarımında Çıraklık” projesi kapsamında veriliyor. Projeyle, Kapalıçarşı zanaat atölyelerinde, tasarım öğrencilerinin ve zanaatkarların birlikte çalışacağı ortak bir alan yaratılması, zanaat mahallelerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu süreçte usta-çırak geleneğinin eğitim yaklaşımı, tasarım eğitimine entegre ediliyor. "Çırak’’ konumunda olan öğrenciler bu projeyle, tasarım stüdyosunun sınırları üniversite yerleşkesinden şehre taşıyor.

 

Aslı Kıyak İngin, Ayşenaz Toker ve Berilsu Tarcan’ın stüdyo yürütücülüğünü yaptığı projenin sergisinde; Adem Sınağ, Adil Batuhan Kaşut, Alara Altınören, Ali Rıza Atakan Gür, Deniz Yıldırım, Dila Arık, Ece Kökçak, Elifnaz Pamukçu, Gizem Erbilgin,  Gözde Çubukcu, Irem Altunsu, Kunt Konuk, Lara Divriş, Polen Kenziman, Selin Öztürk, Sezin Çelebi’nin tasarımları yer alacak.

 

15 - 21 Ocak tarihlerinde Köln şehir merkezine yayılacak olan etkinlik boyunca, tasarım ürünlerinin sergilenmesinin yanı sıra, tartışma forumları, açılışlar ve özel etkinlikler de düzenlenecek.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate International Üniversitesi ağının Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 30.000’e yakın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 200’e yakın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in, 2016 yılı “Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda, BİLGİ, en iyi 130 üniversite arasında yer almaktadır. Sıralamaya göre, BİLGİ Türkiye’deki en iyi 4 vakıüniversitesi arasında bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

 

Tarih: 15-01-2018

FACEBOOK YORUM
Yorum