içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Neden Boş Oy Kullanacağım

Birkaç gündür ülkede demokrasi olduğunu sanan ve her ne kadar eski seçimlerde bazı şaibeler yapılmış olsa da bu seçimin temiz geçeceğine inanan bazı temiz düşünceli dostlarımın ne olursa olsun seçime gitme ve oy kullanma konusundaki ısrarlarına tanık olmaktayım.

Bu arkadaşlarım bu ülkede demokrasi olmadığını düşünse herhalde bu kadar ısrarcı olmazlardı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin şaibesiz tamamlanacağına inanmasalar bırakın boş oy atmayı evlerinden çıkmazlardı.

Oysaki çoğumuz biliyoruz ki, bu ülkede 2002 yılından beri yapılan bütün seçimler şaibeli, haksız, usülsüz ve sahtedir. Bu ülkede seçim bir komedi tiyatrosudur. Seçim sonuçları önceden belirlenir. Ya önceden yaratılmış mükerrer seçmenler ile, bu yetmez ise tutanakları değiştirerek, o da olmaz ise bilgisayara müdahale ile seçim sonuçları manüple edilir ve istenen sonuç alınır.

Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunun böyle olmayacağına beni inandırabilirseniz en önde ben oy kullanmaya koşacağım. Ancak siz de biliyorsunuz ki bu seçimlerde de şaibe yapılacak, siz sadece kendi vicdanınızı kandıracaksınız, görevini yapmış vatandaşların gururu ile evinize gelip kazanan adayı televizyonlardan izlemeye başlayacaksınız. Hayır dostlarım beni buna zorlayamazsınız. Ben bu seçim komedisinin figüranı olmam. Saf yurttaşlar istediği pusulada istediği pusulanın altına istediği kişi için evet mührünü basabilirler. Ben ise daha önceleri de yaptığım gibi pusulayı eve getirip pusulama sahip çıkacağım, sizi bilmem zorlamam da, hatta bence gidip oy kullanın bugün Kılıçdaroğlu çok kızdı zaten. Ne olur ne olmaz…  Tayip Erdoğan’ın kazanacağı garantidir demiyorum. Eğer Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kazanması bazı güçlerin işine gelecekse ona da seçim kazandırılabilir.

Aşağıda dileyenlerin okuması için 2002 seçimlerinden beri yapılan bazı sahtekarlıkları sıraladım. Bunların çoğunu www. http://secimsandigi.blogcu.com sitesinde yayımlamıştım isteyen gidip oradan da bakabilir.

Seçim sahtekarlıkları;

2002 tarihli seçimler esnasında resmen açıklanan seçmen sayısı: 41.407.000; 2004 yerel seçimlerinde seçmen sayısı 43.550.000'e yükseldi; TÜİK tarafından açıklanan 2002-2007 tarihi itibarı ile yeni seçmen sayısı 4.437.000; 2007 tarihinde olması gereken yeni toplam seçmen sayısı: 45.844.000; YSK'ca 2007 seçimleri için açıklanan geçerli seçmen sayısı 42.553.000; aradaki 3.291.000 seçmen, mükerrer seçmen olarak ortaya çıkıyor." (Eski CHP Milletvekili Bülent Tanla, Leyla Tavşanoğlu söyleşisi 17.7.2007, Cumhuriyet)

"Rakamlar böyle olmasına rağmen; seçimlerden kısa bir süre önce YSK, gayriresmi bir şekilde, bir nevi el altından açıklama yaparak, 1.300.000 mükerrer seçmen tespit edildiğini ve bunların silindiğini açıklamıştır." (Hürriyet Gazetesi 10.05.2007).

5 Milyon Seçmen Kayıp, YSK Başkanı Aydın'ın açıklaması; "Seçmenleri tespit etmek için çalışma başlattık" (Nisan 2008)

29 Mart seçimlerinde oylar sayılırken ve bilgisayara işlenirken seçim merkezlerinin çoğunda elektrikler kesildi (29 Mart 2009)

YSK başkanının son açıklamasına göre seçmen sayısı son bir yılda 6 milyon artmış. (Kasım 2008)

Siz referandum deyince 2010 Anayasa referandumunu hatırlarsız, Oysa 21 Ekim 2007 de bir Anayasa referandumu daha yapılmıştı. Hani hiç birinizin gitmediği referandum. Referandumun Pazar gecesi Show Tv haberler; Saat 19.10 da Referanduma katılımın Yüzde 22 olduğunu söylendi. Bu esnada Evet oyu Yüzde 73 dü. Saat 19.45 de ise, Katılım Yüzde 32 olmuştu ve sandıkların yüzde 82 si açılmıştı. Artık bu oranlar böyle gitmeliydi normal olarak. Ancak 5 dk. sonra katılımın yüzde 41 e yükseldiğini gördük. Bir saat sonra da katılım Yüzde 67 olmuştu. (2007 Referandumu)

2014 Yerel seçimlerinde seçimin adil olup olmadığını yerinde izlemek için bir partinin sandık kurulu görevini üstlendim ve gece yarısı oyların seçim kuruluna teslim edilmesine kadar süreci takip ettim. Oylar sayılıp tutanak ve çuvalları Maltepe Gülsuyu’nda olan Türkan Saylan Kültür Merkezi içindeki İlçe Seçim kuruluna teslim etmeye gittim. Önce bir salona tıkış tıkış doldurulan sandık görevlileri buradan seçim kuruluna çağırıldılar, Oyların ve tutanakların teslimi ve bilgisayara giriş esnasında sandık başkanı yanında iki sandık görevlisi daha olması gerektiği halde seçim kuruluna sadece sandık başkanı alınmak istedi ve bunun anonsu da yapıldı. Israrım üzerine seçim kuruluna girebildim, ancak burada bir görevli oy çuvalını aldı, diğer görevli tutanağı kontrol etti, başka bir görevli tutanağı aldı ve gidebilirsin dedi, bilgisayara da birlikte girmemiz diye ısrar etmeme rağmen ilçe seçim kurulu görevlilileri biz gireceğiz size gerek yok diye bizi kurulu dışarı çıkardılar, bu arada bazı sandık görevlilerinin polislerce hakarete uğradığı ve dövüldüklerini gördüm.

Bu yazı 24743 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum